Skip to main content

Nytt datasett - FKB Grønnstruktur

Datasettet er ikke ferdig spesifisert, og endringer kan forekomme når endelig spesifikasjon foreligger. Denne endringen vil skje uten den vanlige 3 måneders varslingen. FKB-Grønnstruktur er et nasjonalt datasett over grønne arealer i bebygde områder, inkludert hytteområder. Vi har lagt til datasettet i karttjenestene FKB og Arealressurser.

Ny karttjeneste med valgresultater

Vi har lagd en ny karttjeneste med resultater fra kommune- og stortingsvalg tilbake til 2009. Tjenesten inneholder partifordeling av stemmer på fylke, kommune, valgkrets og bydel. Les mer om tjenesten her.

Bedre bakgrunnskart for Svalbard

Vi har oppdatert bakgrunnskartene ved å erstatte OpenStreetMap med mer detaljerte data fra Norsk Polarinstitutt. Dette gjelder både raster- og vectortiles-tjenestene. Les mer om bakgrunnskartene her.

Oppdaterte demografidata

Demografidataene er oppdatert, og har nå grunnkrets- kommune- og fylkesinndeling for 2024. Befolkningsframskrivningen er hovedalternativet fra SSB fra 01.01.2023. Matrikkelinformasjon, resterende SSB-tall og øvrige data er fra 31.12.2022.

Les mer om tjenesten og dataene her.

Dokumentasjon av 3D-overflatemodell

GeocacheOverflate er en cachet overflatemodell du bl.a. kan bruke som terreng (ground) i web scener, når du ønsker å vise overflaten (trær, bygninger etc.) istedenfor selve terrenget.

Les mer om tjenesten her.

Bakgrunnskart for Finnmark i UTM35

Vi har rullet ut 3 nye bakgrunnskart-tjenester i UTM sone 35, med dekning i Finnmark. Dette er tjenestene Basis, Bilder og Gråtone, og finnes på formatet raster-tiles.

Les mer om bakgrunnskartene her.

Uttrekk av DOK-data i SOSI og DXF

Vi har utvidet uttrekkstjenesten for DOK-data (Det Offentlig Kartgrunnlaget), slik at man nå kan velge Esri filgeodatabase, SOSI eller DXF som leveranseformat. Les mer om tjenesten her.